Verkkokaupan vuosikello 2019

Markkinoinnin vuosikello: Verkkokauppiaan tärkeät päivät vuonna 2019

Cyber Monday, Black Friday, Singles Day… Näistä ja muista samanlaisista päivistä on muodostunut vuoden parhaita myyntipäiviä verkkokaupoille.

Paytrail kertoo, että Black Friday on ollut viime vuosina Suomen ylivoimaisesti suurin myyntipäivä. Vuonna 2017 Black Fridayn myynti ylitti vuoden toiseksi parhaan myyntipäivän yli 50 prosentilla. Black Fridayn -myynti oli lähes nelinkertainen keskimääräiseen perjantaihin verrattuna. Kasvua tapahtui määrällisesti, mutta erityisen huomattavaa oli keskiostoksen kasvu. Vuonna 2017 Black Friday kohotti keskiostosta 12 prosenttia normaalia korkeammalle, kun vuonna 2018 keskiostos nousi Black Fridayn seurauksena peräti 17 prosenttia.

Lue vinkkejä, miten voit kasvattaa verkkokauppasi keskiostosta.

Verkkokaupan markkinointi

Muista aina aloittaa markkinointi hyvissä ajoissa ennen tärkeää myyntipäivää, koska tilausten toimittaminen kestää ja monet tilaavat lahjansa jo hyvissä ajoin. Esimerkiksi Google Ads-mainonta sopii hyvin verkkokaupan tuotteiden mainostamiseen.

Mainosta tulevaa tärkeää myyntipäivää verkkokauppasi etusivulla, lähetä uutiskirje siitä vanhoille asiakkaillesi ja luo verkkokaupassasi kiireen tuntua esimerkiksi näin:

Kaikkia noista kiirettä luovista teksteistä ei ole pakko eikä kannatakaan ottaa käyttöön, mutta lisäilin niitä kuvaan, jotta näkisit miten sen voisi esimerkiksi tehdä.

Muista, että muistutus asiakkaalle siitä, että tarjous on voimassa vain hetken, saattaa hyvinkin saada asiakkaan tilaamaan tuotteen nyt juuri sinun verkkokaupastasi eikä hän enää lähde vertailemaan hintoja muiden verkkokauppojen kanssa.

Lue lisää vinkkejä, joilla voit parantaa verkkokauppasi konversioprosenttia.

Verkkokauppias, laita nämä tärkeimmät ostospäivät kalenteriisi!

Verkkokauppiaan vuosikalenteri 2019

Ystävänpäivä 14.2.

Naisten päivä 8.3.

St Patricks Day 17.3.

Pääsiäinen 19-22.4.

Vappu 30.4.

Äitienpäivä 12.5.

Back to school elokuun alku

Halloween 31.10.

Isänpäivä 10.11.

Sinkkujen päivä 11.11.

Miesten päivä 19.11.

Black Friday 29.11.

Cyber Monday 2.12.

Itsenäisyyspäivä 6.12.

Joulu 24.12.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat päivittää vanhaa verkkokauppaasi tai että rakennamme sinulle täysin uuden verkkokaupan.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.