Parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat
|

Parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat

WordPressin omilta sivuilta löytyy jo yli 57 000 lisäosaa, mutta mitkä niistä ovat parhaita? Tämä kysymys on varmasti kaikkien WordPress-käyttäjien mielessä. Yksi WordPressin hyvistä puolista on se, että uusia lisäosia tulee koko ajan. Esittelen tässä artikkelissa mielestäni parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat.

Jos sinulla ei vielä ole WordPress-kotisivuja, mutta haluaisit sellaiset, ota meihin yhteyttä ja teemme sinulle hakukoneystävälliset ja responsiiviset kotisivut! Kurkkaa myös kotisivuesimerkkejämme, joista saat hyviä ideoita omiin kotisivuihisi.

Pieni varoituksen sana ennen kuin lähdet asentelemaan mitä tahansa lisäosia WordPress-kotisivuillesi. Kaikki lisäosat eivät aina toimi keskenään, eivätkä varsinkaan jokaisen teeman kanssa. Ole siis aina varovainen asentaessasi uutta lisäosaa. Jos haluat pitää sivustosi turvassa, voit tilata meiltä ylläpidon WordPress-kotisivuille ja asennamme kaikki lisäosat puolestasi tekemäämme sivuston kehitysversioon ja vasta sitten varsinaiselle sivustolle.

Hakukoneoptimointi lisäosa

Parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat
Hakukoneoptimointi lisäosa, Yoast SEO

Yoast SEO -lisäosa luo automaattisesti sivustollesi sitemapin eli sivukartan. Sivukartta auttaa hakukonetta indeksoimaan sivusi paremmin.

Lisäosan avulla saat myös helposti lisättyä meta titlen ja metakuvauksen kaikille sivuillesi ja blogiartikkeleihin. Lisäosassa on myös esikatselumahdollisuus, jolla näet miltä sivusi otsikko ja metakuvaus näyttävät Googlen hakutulossivulla. Lisäosa myös varoittaa, jos olet ylittänyt annetun merkkimäärän.

Tämä lisäosa pakottaa sinut antamaan artikkelillesi avainsanan, ja sen jälkeen varmistaa, että käytät avainsanaa oikeissa paikoissa hakukoneoptimoinnin kannalta.

Contact Form 7

Parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat
Yhteydenottolomakkeen teet helposti Contact Form 7 -lisäosalla

Contact Form 7 on lisäosa, jolla saat luotua yhteydenottolomakkeen WordPressiin nopeasti ja helposti.

Plussaa lisäosassa on, että se on jo valmiiksi käännetty suomeksi.

Lue enemmän lisäosan omilta sivuilta.

Jetpack

Jetpack on monipuolinen lisäosa, jolla voit mm. parantaa WordPress-kotisivujesi tietoturvaa.

Tätä lisäosaa on ladattu jo yli miljoona kertaa!

HUOM! Lisäosa täytyy aktivoida WordPress.com -tunnuksilla.

Google Analytics

Parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat
Google Analytics by Yoast WordPress lisäosa

Google Analytics on Googlen analytiikkatyökalu, jolla voit mitata myyntiä ja tuloksia sekä saada tuoreita tietoja siitä, miten kävijät käyttävät sivustoasi, miten he saapuvat sivustollesi ja miten saat heidät palaamaan takaisin.

Google Analytics by MonsterInsights -lisäosan avulla saat seurattua Google Analytics-kävijätilastoja suoraan WordPressin ohjausnäkymästä.

Toinen vaihtoehto on asentaa Google Analytics Dashboard for WP -lisäosa, joka on hyvin samankaltainen kuin MonsterInsightsin lisäosa.

Lue myös, miten saat poistettua oman IP-osoitteen Google Analytics kävijätiedoista sekä miten saat botit pois väärentämästä kävijätilastojasi.

iThemes Security

Yksi parhaista WordPress tietoturvalisäosista on iThemes Security.

Tämän lisäosan avulla pystyt rajoittamaan kirjautumisyritysten määrää sivullesi, blokkaamaan tiettyjä ip-osoitteita, ottamaan varmuuskopiot sivustasi ja paljon muuta.

Tästä lisäosasta on saatavilla melko kattava ilmainen versio, mutta kaikki ominaisuudet aukeavat vasta ostamalla Pro-version lisäosasta.

WP Edit

Parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat

WP Edit on hyödyllinen lisäosa, jolla saat tekstinkäsittelyn työkaluriville enemmän ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet auttavat sinua tuottamaan sisältöä sivullesi.

WP-Optimize

WP-Optimize -lisäosa auttaa sinua siivoamaan ja optimoimaan WordPress-tietokannat, joihin kertyy ajan myötä turhaa tietoa. Sivustosi toimii paremmin, kun siivoat tietokannat välillä. Tämän lisäosan avulla tietokantojen puhdistuksen saa automatisoitua.

WP Maintenance Mode

Oletko uudistamassa sivustosi ulkoasua tai muuten vain tekemässä isoja päivityksiä sivuillasi? Siinä tapauksessa et halua muiden näkevän sivuasi keskeneräisenä.

WP Maintenance Mode on lisäosa, jolla pystyt tekemään sivun, joka näytetään verkkovierailijoille sivuston ollessa rakennusvaiheessa.

Tällä lisäosalla saat myös laitettua sivustolle laskurin, joka ilmoittaa, milloin sivut valmistuvat. Saat myös lisättyä yhteydenottolomakkeen, jotta et menettäisi liidejä sivuston rakennusvaiheen aikana.

Toinen samankaltainen lisäosa on underConstruction.

Välimuisti

Välimuistilisäosa nopeuttaa sivustosi latausaikoja, joten sellainen kannattaa ehdottomasti asentaa!

WP Super Cache ja W3 Total Cache ovat suosituimpia lisäosia välimuistitukseen. Molempia lisäosia on ladattu yli miljoona kertaa.

Lisäosien asennus kannattaa aina tehdä sivustosi kehitysversion puolelle, jotta vältät valkoisen ruudun kanssa tuskailun, jos jokin menee vikaan.

HUOM! Jos haluat parhaan lisäosan välimuistitusta varten, osta WP-Rocket. Saat sen myös meidän hakukoneoptimoinnin pakettien mukana tai voit ostaa sen meiltä erikseen. Konfiguroimme välimuistituksen asetukset niin, että sivusi on mahdollisimman nopea.

Yhteenveto

WordPressiin on saatavilla lukuisia lisäosia. WordPressin omilta sivuilta niitä voi ladata jo yli 57 000 kappaletta. Säästämme sinulta aikaa ja kerromme parhaat ilmaiset WordPress-lisäosat. Parhaita lisäosia ovat:

  • Yoast SEO
  • Contact Form 7
  • Jetpack
  • WP Edit
  • Google Analytics by Yoast
  • iThemes Security
  • WP-Optimize
  • WP Maintenance Mode

Lue myös WordPress-alkeet artikkelit!

Jos sinulle jäi jotain kysyttävää, ole meihin yhteydessä.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.