Näin suodatat oman IP-osoitteen pois kävijätilastoista

Näin poistat oman IP-osoitteen Analyticsistä

Kirjoitimme aiemmin siitä, miten poistat botit pois kävijätilastoista. Melkein yhtä iso ongelma on oma IP-osoitteesi! Kun päivität sivujasi ja vierailet niillä katsomassa, että kaikki on hyvin, vääristät kävijätilastosi dataa. Tietysti vietät sivulla kauemmin aikaa kuin keskimääräinen vierailija ja bounce rate sinulla on nolla.

Mitä sitten tehdä, jotta saisit kävijätilastoistasi entistäkin luotettavammat ja tarkemmat? Sinun täytyy suodattaa kävijätilastoista oma IP-osoitteesi pois ja se onnistuu näillä ohjeilla!

Vaihe 1

Ihan ensimmäiseksi meidän täytyy tietää oma IP-osoitteemme ja sen saamme selville menemällä osoitteeseen https://www.whatismyip.com/.

Sivun oikeassa reunassa lukee ”Your IP Address Is:” ja numerosarja sen alapuolella. Kopioi numerosarja muistiin esimerkiksi notepadiin.

Vaihe 2

Google Analytics

Kirjaudu Google Analyticsiin.

Vaihe 3

Google Analytics

Valitse sisäänkirjautumisen jälkeen Admin tai Järjestelmänvalvoja (kielestä riippuen) yläpalkista.

Vaihe 4

Google Analytics

Valitse Kaikki suodattimet tai All filters (kielestä riippuen) vasemmalta.

Vaihe 5

Google Analytics

Klikataan ”Lisää suodatin” -napista.

Vaihe 6

Google Analytics

Suodatin tarvitsee nimen, joten anna sille jokin kuvaava nimi. Nimesin oman suodattimeni nimellä ”Oma IP-osoite” ja voit käyttää myös sitä samaa.

Seuraavaksi valitaan suodattimen tyypiksi Ennalta määritetty. Tämän kohdan alla oleviin kolmeen laatikkoon laita seuraavat valinnat: Sulje pois. Liikenne IP-osoitteista. On yhtä suuri kuin.

IP-osoite kenttään syötetään ensimmäisessä vaiheessa saatu numerosarja eli IP-osoitteemme.

Suodata näkymät alla näkyy Käytettävissä olevat näkymät. Minulla siinä kohdassa näkyy All Web Site Data (voi olla eri nimellä sinulla), klikkaan siitä ja sen jälkeen klikkaan Lisää, jolloin kyseinen näkymä siirtyy Valitut näkymät puolelle.

Vaihe 7

Google Analytics

Klikataan Tallenna painiketta ja kaikki on valmista!

Jos sinulle jäi jotain kysyttävää, niin lähetä viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu(at)hakukonemestarit.fi

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.