Näin lisäät uuden sähköpostiosoitteen Gmailiin

Näin lisäät uuden sähköpostiosoitteen Gmailiin

Onko sinulla käytössäsi kotisivujen palveluntarjoajan sähköpostiohjelma, mutta haluaisit lukea ja lähettää viestit Gmaililla? Tai haluaisitko muuten vain lisätä Gmailiin useamman sähköpostiosoitteen?

Tästä artikkelista löydät selkeät ohjeet, miten saat lisättyä uuden sähköpostiosoitteen Gmailiin ja siten lukea ja lähettää sähköpostit Gmaililla yrityksesi sähköpostiosoitteella!

Eikö sinulla ole vielä yrityssähköpostia? Jos tilaat palvelintilan meiltä, saat samalla yrityksellesi myös sähköpostilaatikot oman domainisi päätteellä. Jos esimerkiksi kotisivujesi domain on yrityksesi.fi, tällöin sähköpostilaatikot voisivat olla muotoa etunimi.sukunimi@yrityksesi.fi tai vaikka asiakaspalvelu@yrityksesi.fi

Vaihe 1

Kirjaudu sisään Gmail-sähköpostiisi osoitteessa: https://www.google.com/gmail/

Klikkaa kuvassa näkyvää nuolta avataksesi alasvetovalikon. Klikkaa alasvetovalikon ”Asetukset”-painiketta.

Vaihe 2

Avaa välilehti ”Tilit ja tuonti”. Sieltä klikkaa kohtaa ”Lisää sähköpostitili”.

Vaihe 3

Uusi ikkuna avautuu, johon sinun tulee kirjoittaa sähköpostiosoite, jonka haluat lisätä Gmailiin.

Vaihe 4

Valitse ”Tuo sähköpostit toiselta tililtäni (POP3)” ja klikkaa ”Seuraava”-painiketta.

Vaihe 5

Kirjoita lisäämäsi sähköpostiosoitteen käyttäjätunnus ja salasana. Käyttäjätunnus on sama kuin sähköpostiosoitteesi ja salasanasi on se salasana, jolla kirjaudut sähköpostiisi.

Saat POP-palvelimen eli saapuvan sähköpostin palvelimen tiedot palveluntarjoajaltasi. Jos olet tilannut kotisivut meiltä ja olemme luoneet sinulle uuden sähköpostilaatikon, löydät tarvittavat tiedot kirjautumalla uuteen sähköpostilaatikkoosi.

Kannattaa laittaa rasti ruutuun ”Jätä kopio haetuista viesteistä palvelimelle” sekä ”Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) viestien hakemiseen”-kohtiin.

Lopuksi klikkaa ”Lisää tili”-painiketta.

HUOM! Jos palveluntarjoajasi ei tarjoa SSL-yhteyttä, etkä sen takia pääse tästä kohdasta eteenpäin, niin ota rasti pois ”Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) viestien hakemiseen” -ruudusta.

Vaihe 6

Jos ja kun haluat lähettää sähköpostiviestejä juuri lisäämästäsi sähköpostiosoitteesta, klikkaa kohtaa ”Kyllä, haluan lähettää viestejä osoitteesta”.

Lopuksi klikkaa ”Seuraava”-painiketta.

Vaihe 7

Anna juuri lisäämällesi sähköpostiosoitteelle nimi. Jos lisäsit esimerkiksi etunimi.sukunimi@yrityksesi.fi sähköpostin, laita nimeksi etu- ja sukunimesi.

Kannattaa ottaa rasti pois ruudusta ”Kohtele aliaksena”.

Lopuksi klikkaa ”Seuraava vaihe”-painiketta.

Vaihe 8

Saat SMTP-palvelimen eli lähtevän sähköpostiliikenteen palvelimen tiedot palveluntarjoajaltasi. Kirjoita osoite sille varattuun kenttään ja valitse oikea portti.

Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi ja salasana se salasana, jolla kirjaudut kyseiseen sähköpostiin.

Valitse TLS tai SSL yhteys sen mukaan kumpi on käytössä palveluntarjoajasi palvelimella. Toisin kuin vanhassa kuvassa lukee, SSL on nykyään suositeltu vaihtoehto, jolloin portti on 465.

Lopuksi klikkaa ”Lisää tili”-painiketta.

Vaihe 9

Melkein valmista! Nyt sinun pitää kirjautua sisään lisäämääsi sähköpostiin ja joko klikata Googlen lähettämän sähköpostin sisältämää vahvistuslinkkiä tai kopioida viestistä vahvistuskoodi ja lisätä se sille varattuun kenttään ja klikata ”Tarkista”-nappia.

Vaihe 10

Vielä viimeiseksi suosittelen vaihtamaan yhden asetuksen ”Tilit ja tuonti”-välilehdeltä.

Kannattaa vaihtaa ”Kun vastaat viestiin:”-kohtaan ”Vastaa samasta osoitteesta, johon viesti oli lähetetty”. Pystyt silti jokaista viestiä kirjoittaessasi vaihtamaan sähköpostiosoitteen niin halutessasi, mutta on helpompi, että oletuksena vastaat siitä sähköpostiosoitteesta, johon viesti saapui.

Nyt uusi sähköpostiosoitteesi on lisätty Gmailiin ja olet valmis lähettämään viestejä!

Gmail hakee nyt kaikki lisäämäsi sähköpostiosoitteen viestit, joten sähköpostissasi näkyy nyt paljon lukemattomia, vanhoja viestejä. Saat merkattua kaikki lukemattomat Gmail-viestit luetuksi toisen artikkelimme ohjeilla.

Yhteenveto

Tässä artikkelissa ohjeet kuvien kera siihen, miten lisätä Gmailiin uusi sähköpostiosoite. Tämä tulee useimmiten eteen tilanteissa, joissa yrittäjällä on useampi sähköpostiosoite ja hän haluaa lähettää kaikki sähköpostiviestinsä Gmaililla käyttäen eri sähköpostiosoitteita.

Jos haluat avata täysin uuden Gmailin sähköpostin, se onnistuu näillä Googlen kirjoittamilla ohjeilla: https://support.google.com/mail/answer/56256?hl=fi

Jos haluat vaihtaa Gmail-sähköpostiosoitteen salasanan, se onnistuu tällä Googlen ohjeella: https://support.google.com/mail/answer/41078

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.