YouTube-videon upottaminen WordPress-sivustolle, artikkelikuva

YouTube-videon upottaminen WordPress-sivustolle – Ohje kuvien kera

Haluatko lisätä YouTube-videoita WordPress-kotisivuillesi tai WooCommerce-verkkokauppaan? Tämä artikkeli on silloin sinulle!

Videoiden merkitys verkkosivustoilla kasvaa jatkuvasti ja YouTube tarjoaa loistavan alustan videoiden jakamiseen ja esittämiseen. Videon upottaminen YouTubesta on siinäkin mielessä hyvä vaihtoehto, että upottaminen käyttää YouTuben eikä verkkosivujesi resursseja. Isot videotiedostot on juuri sen takia hyvä lisätä ensiksi YouTubeen ja upottaa sieltä verkkosivustolle. Miten sitten voit upottaa YouTube-videon sujuvasti WordPress-sivustollesi? Tässä artikkelissa opastamme sinua vaihe vaiheelta ja tarjoamme selkeät ohjeet kuvien kera.

Vaihe 1

Ensimmäisessä vaiheessa sinulla tulee olla joku YouTube-video, jonka haluat upottaa WordPress-sivustollesi. Hain tätä artikkelia varten YouTubesta testivideoita ja tuollainen Costa Rican 4K-laatuinen video tuli, joten jaetaan siis se video tässä esimerkissä.

Klikkaa kuvassa näkyvästä Share-painikkeesta. Suomeksi samainen painike on nimeltään ”Jaa”.

Vaihe 2

Toisessa vaiheessa tulee klikata upotuksen vaihtoehtoa. Kuvassa se on ”Embed” ja suomeksi se on ”Upota”.

Vaihe 3

Kolmannessa vaiheessa saat upotuskoodin. Laita rasti ruutuun ”Ota käyttöön yksityisyyssuoja”, jolloin YouTube ei ilmoituksensa mukaan tallenna sivuston vierailijoiden tietoja, elleivät he toista videota.

Klikkaa lopuksi ”Kopioi” oikeasta alareunasta. Kuvassa sama on ”Copy”.

Vaihe 4

Neljännessä vaiheessa lisätään YouTuben koodi WordPress-sivustolle. Kuvassa näkyy WordPressin peruseditori.

Klikkaa ensiksi plus-merkistä. Sen jälkeen kirjoita hakuun ”Lyhytkoodi” tai etsi lohko eli moduuli ”Selaa kaikkia” -painikkeen kautta. Kun olet löytänyt Lyhytkoodin moduulin, klikkaa sitä.

Voit myös halutessasi käyttää WordPressin YouTube-moduulia. Valitettavasti tuossa YouTube-moduulissa ei kuitenkaan ole mahdollisuutta säätää videon leveyttä ja korkeutta, kuten voit tehdä Lyhytkoodi-moduulia käyttäessäsi.

Vaihe 5

Viidennessä vaiheessa liitä Lyhytkoodin moduuliin kolmannessa vaiheessa kopioimasi YouTuben upotuskoodi.

Vaihe 6

Tässä samainen video upotettuna alkuperäisellä koodilla.

Jos et ole tyytyväinen upotusvideon kokoon, niin voit muokata upotuskoodista width eli leveys- tai height eli korkeus-arvoja sellaiseksi kuin haluat.

Vaihe 7

Jos käytät vielä WordPressin vanhaa editoria, niin klikkaa ensiksi oikealta ”Teksti” -kohdasta ja liitä YouTube-videon upotuskoodi tähän.

Yhteenveto

Tästä artikkelista löydät ohjeet YouTube-videon upottamiseen WordPress-sivustolle. Videoiden merkitys verkkosivustoilla kasvaa jatkuvasti ja YouTube tarjoaa kätevän alustan videoiden jakamiseen. Upottaminen YouTubesta on hyvä vaihtoehto, koska se käyttää YouTuben resursseja verkkosivuston omien resurssien sijaan.

YouTube-videon upottaminen WordPress-sivustolle lyhyesti selostettuna:

  1. Valitse haluamasi YouTube-video ja klikkaa ”Jaa” tai ”Share” -painiketta kielestä riippuen.
  2. Valitse ”Upota” tai ”Embed” -vaihtoehto.
  3. Ota käyttöön yksityisyyssuoja ja kopioi upotuskoodi.
  4. Lisää upotuskoodi WordPress-sivustolle käyttäen Lyhytkoodi-moduulia.
  5. Liitä kopioimasi upotuskoodi Lyhytkoodi-moduuliin.
  6. Voit tarvittaessa muokata videon kokoa säätämällä leveys- ja korkeusarvoja upotuskoodista.

Seuraa näitä ohjeita ja pystyt helposti upottamaan YouTube-videon WordPress-sivustollesi! Jos sinulle tulee kysyttävää, niin ole meihin yhteydessä.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.