WP alkeet osa 3

WordPress-alkeet osa 3

WordPress-alkeet artikkelisarjan toisessa osassa käsiteltiin tekstin tuottamista editorilla, kuvan lisäämistä ja kuvagallerian tekoa.

Tässä artikkelisarjan kolmannessa osassa käymme läpi linkkien lisäämistä, WordPress-sivuston turvallisuuden parantamista sekä miten lisätä favicon sivuille. Jos sinulla tai yritykselläsi ei ole vielä WordPress kotisivuja, ota yhteyttä ja teemme sellaiset! Voit ensiksi kurkata tekemiämme kotisivuesimerkkejä, joista saat kuvan siitä, millaisia sivuja WordPressillä voi luoda.

Faviconin lisääminen

Favicon on se pieni kuva, joka jokaisella välilehdellä on. Faviconin lisääminen auttaa tekemään sivustasi tunnistettavammat, joten se kannattaa ehdottomasti lisätä. Seuraavassa ohjeet kuvien kera, miten favicon lisätään WordPress-kotisivuille.

WordPress-alkeet

WordPressin ohjausnäkymässä klikkaa ”Mukauta”, joka löytyy ”Ulkoasu”-valikosta.

Klikkaa "Mukauta"-nappia ylävalikosta
Klikkaa ”Mukauta”-nappia ylävalikosta

Toinen vaihtoehto on klikata ylävalikosta ”Mukauta”-nappia.

WordPress-alkeet
Klikkaa ”Sivuston identiteetti”

Seuraavaksi eteesi tulee valikko, josta saat muokata monia asioita. Tämä valikko vaihtelee teemoittain, joten se ei välttämättä omalla koneellasi näytä täsmälleen samalta kuin kuvassa.

Klikkaa ”Sivuston identiteetti” ja pääset muokkaamaan sivuston otsikkoa, kuvausta ja faviconia.

WordPress suosittelee, että favicon on neliönmuotoinen kuva ja kooltaan vähintään 512×512 pikseliä.

WordPress-alkeet
Valitse favicon tietokoneeltasi

Klikkaa ”Valitse tiedosto”-nappia ja valitse sopiva kuva mediakirjastostasi tai omalta tietokoneeltasi.

Esimerkki faviconista
Esimerkki faviconista

Kaikki pitäisi nyt olla valmista! Tarkista vielä, että favicon näkyy oikein.

Kuvassa esimerkki tämän sivun faviconista.

Linkkien lisääminen

Lisää tai muokkaa linkkiä
Lisää tai muokkaa linkkiä

Linkit parantavat käyttäjäkokemusta sekä hakukoneoptimointia, joten linkitä omiin ja muihin sisältöihin, jos ne auttavat verkkovierailijaa.

Linkin lisääminen WordPressissä on helppoa. Luodaksesi linkin, sinun täytyy vain maalata haluamasi kohta tekstistä ja klikata työkalupalkista ”Lisää tai muokkaa linkkiä”-nappia.

Uuden linkin lisääminen WordPressissä

Tämän jälkeen aukeaa laatikko, johon voit kirjoittaa linkkisi url-osoitteen. Jos haluat saada enemmän vaihtoehtoja, klikkaa auki linkkivaihtoehdot.

Lisää uusi linkki WordPressissä

Sinulta kysytään mihin haluat linkin osoittavan. Voit kirjoittaa haluamasi URLin sille tarkoitettuun kenttään. Vaihtoehtoisesti voit valita linkin osoittavan jo olemassa olevaan sisältöön omalla sivustollasi.

Jos linkität ulos sivuiltasi, muista aina rastittaa ”Avaa linkki uuteen välilehteen”-valinta. Ethän halua, että menetät verkkovierailijan toiselle sivulle, josta hän ei välttämättä löydä tietään takaisin sivuillesi. Kun linkki aukeaa uuteen ikkunaan tai välilehteen, verkkovierailijalla jää sivusi ikkuna edelleen auki.

Valmis linkki tekstissä
Valmis linkki tekstissä

Esimerkki valmiista linkistä näkyy kuvassa vihreällä värillä.

Tietoturvan parantaminen

WordPressiin on saatavilla monia tietoturvaa parantavia lisäosia. Suosituksena on, että asennat uuden lisäosan ensiksi sivustosi kehitysversioon, jotta vältyt ongelmilta. Kaikki lisäosat eivät aina toimi keskenään, eivätkä varsinkaan jokaisen teeman kanssa. Ole siis aina varovainen asentaessasi uutta lisäosaa.

Voit tilata meiltä ylläpidon WordPress-kotisivuillesi ja asennamme kaikki lisäosat puolestasi. Tällä tavoin voit olla varma, että varsinainen kotisivusi on aina turvassa, etkä joudu panikoimaan valkoisen ruudun parissa.

Yksi parhaista WordPress lisäosista on iThemes Security. Tämän lisäosan avulla pystyt rajoittamaan kirjautumisyritysten määrää sivullesi, blokkaamaan tiettyjä ip-osoitteita, ottaa varmuuskopiot sivustasi ja paljon muuta. Tästä lisäosasta on saatavilla melko kattava ilmainen versio, mutta kaikki ominaisuudet aukeavat vasta ostamalla Pro-version lisäosasta.

Lue lisää WordPress-kotisivujen tietoturvan parantamisesta.

Voit lähettää viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu(at)hakukonemestarit.fi jos sinulla tulee jotain kysyttävää. Otamme myös mielellämme vastaan ehdotuksia seuraavien ”WordPress-alkeet” -artikkelien sisällöstä.

Jos et itse halua lisätä sisältöä sivuillesi, ottaa varmuuskopioita, päivittää lisäosia etkä korjata rikkinäisiä linkkejä sivustoltasi, voit tilata meiltä ylläpitopaketin kotisivuille ja pidämme sivut kunnossa puolestasi.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.