Uutiskirje

Vaihtoehtoja sähköpostimarkkinointiin Mailchimpin tilalle

Mailchimpistä tuli maksullinen

Monien yrittäjien uutiskirjeiden lähettämiseen käyttämä Mailchimp muutti hinnoitteluaan toukokuussa 2019. Aikaisemmin Mailchimpissä sai olla niin monta listaa kuin halusi ja sai lähettää viestejäkin melkoisen monta ilmaiseksi. Nyt ilmaisversiossa voi olla enää yksi lista ja 2000 kontaktia eli sähköpostiosoitetta. Monilla yrityksillä uutiskirjeen tilaajia on kuitenkin enemmän, joten nyt he miettivät ilmaista tai ainakin edullisempaa vaihtoehtoa Mailchimpille.

Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja sähköpostimarkkinointiin Mailchimpin tilalle, mutta aloitetaan Mailchimpin uudella hinnoittelulla.

Mailchimp

Mailchimpin Essentials-paketin hinta on alkaen 9,99 dollaria kuussa. Huomaa kuitenkin, että hinta kohoaa sitä mukaa, mitä enemmän uutiskirjeen tilaajia sinulla on.

Tässä artikkelissa palveluiden hinnat on laskettu 5000 tilaajalla.

Mailchimpin Essentials-paketti näyttäisi maksavan 49,99 dollaria kuussa eli noin 45€, kun tilaajia on 5000.

Mailchimpillä on myös Prepaid-mahdollisuus eli voit maksaa sen mukaan, kuinka paljon uutiskirjeitä lähetät. Lue siitä halutessasi lisää täältä.

Lue sähköpostimarkkinoinnin työkalujen vertailu seuraavaksi.

Vaihtoehtoja Mailchimpille

Tässä muutamia vaihtoehtoja Mailchimpille:

Sendinblue

Sendinbluen ilmaisessa versiossa voit lähettää 300 viestiä päivässä. Edes ilmaisessa versiossa kontaktien määrää ei ole rajoitettu.

Lite-paketti maksaa 19€ kuussa + verot, mutta paketti on mahdollista maksaa myös vuosittain, jolloin kuukausimaksu on 15,2€ ja siihen verot päälle.

Jos haluat hieman tarkempaa analytiikkaa lähettämistäsi viesteistä, niin valitse Essential-paketti, jonka hinta on 29€ kuussa plus verot.

Hinta 5000 uutiskirjeen tilaajalle siis alkaen 19€ kuussa.

Lite- ja Essential-paketeissa jaat IP-osoitteen muiden lähettäjien kanssa, joten varaudu siihen, että osa lähettämistäsi sähköposteista voidaan luokitella roskapostiksi.

Mailerlite

Mailerlite on käyttäjälle ilmainen, kun kontakteja on korkeintaan 1000. Tällöin voit lähettää 12000 sähköpostiviestiä kuukausittain.

Kun kontakteja on 5000, kuukausihinta alkaa 30 dollarista, joka on tällä hetkellä noin 26 euroa. Jos maksat kerran vuodessa, saat 30 prosentin alennuksen eli maksat yhteensä vuodessa noin 218 euroa.

Ilmaisessa versiossa sinulla ei ole pääsyä malliversioihin uutiskirjeistä, jotka voivat nopeuttaa uutiskirjeen suunnittelua. Ilmaisversiossa et myöskään voi poistaa viesteistäsi MailerLiten logoa.

Oma IP-osoite maksaa 50 dollaria kuussa.

Mailjet

Mailjetillä on ilmaisversio, jossa voit lähettää 6000 uutiskirjettä kuukausittain. Harmi vain, että rajoitus on asetettu niin, että saat lähettää vain 200 viestiä päivässä, etkä kerralla koko 6000 viestiä.

Basic-paketin hinta on alkaen 9,65 dollaria kuussa, ja sillä hinnalla saat lähettää 30000 viestiä kuukaudessa. Jos maksat vuoden kerralla, niin saat 10 prosentin alennuksen eli kokonaishinta on silloin noin 104 dollaria eli noin 94 euroa vuodessa.

Lähettämiesi viestien statistiikan saat käyttöösi jo tuossa Basic-paketissa, joten se riittää monelle yrittäjälle.

Oma IP-osoite alkaen 62 dollaria kuussa.

Campaign Monitor

Campaign Monitor on tämän vertailun kallein vaihtoehto. Kuukausimaksullisten pakettien hinnat alkavat 49 eurosta.

49 euron kuukausihintaan kuuluu mm. 25000 viestin lähettäminen kuussa sekä markkinoinnin automaatio.

Pienyrittäjälle tämä vaihtoehto on vähän turhankin monimutkainen ja kallis. Isommille yrityksille tämä on hyvä vaihtoehto Mailchimpille.

Campaign Monitor tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa per lähetetty kampanja, jolloin hinta on 5 euroa per kampanja ja yksi sentti eli 0,01 dollaria per kontakti. Jos lähetät yhden kampanjan 5000 uutiskirjeen tilaajalle, maksat silloin siis 5 euroa + 50 dollaria eli noin 50 euroa yhteensä.

SendGrid

SendGrid tarjoaa ilmaisversiota, jossa on mahdollista lähettää 6000 viestiä kuukaudessa. Kontaktien määrä on ilmaisversiossa rajoitettu 2000 sähköpostiosoitteeseen.

Maksullisen Basic-paketin hinta alkaa 15 dollarista kuukaudessa, joka mahdollistaa 15000 viestin lähettämisen kuukaudessa. Kontakteja 15 dollarilla saa olla 5000.

Basic-paketissa jaat IP-osoitteen muiden lähettäjien kanssa, joten varaudu siihen, että osa lähettämistäsi sähköposteista voidaan luokitella roskapostiksi. Oman IP-osoitteen ja monia muita palveluita saat, kun maksat vähintään 60 dollaria kuussa.

Yhteenveto

Maichimp on siis edelleen ilmainen, jos sinulla on vain yksi lista ja alle 2000 tilaajaa. Uutiskirjeiden lähettäminen ilmaiseksi onnistuu muissakin palveluissa, mutta vain jos kontaktien määrä on suhteellisen pieni.

Kannattaa vertailla tarkasti sekä palveluiden hintaa että ominaisuuksia, ne vaihtelevat paljonkin eri palveluiden välillä.

Myös viestien perillemenossa on eroja, koska jostakin palvelusta lähetetyt viestit katsotaan helpommin roskapostiksi kuin toisesta.

Sitä, mikä on paras ohjelma uutiskirjeiden lähettämiseksi, on hyvin vaikea sanoa, koska jokaisella käyttäjällä on hieman eri tavoitteet ja eri kontaktimäärät.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat, että suunnittelemme sinulle upean ja toimivan uutiskirjekampanjan!

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat ensimmäisten joukossa tiedot uusimmista artikkeleista, jotka ovat täynnä vinkkejä!

Voit perua uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.