Uutiskirje

Vaihtoehtoja sähköpostimarkkinointiin Mailchimpin tilalle

Mailchimpistä tuli maksullinen

Monien yrittäjien uutiskirjeiden lähettämiseen käyttämä Mailchimp muutti hinnoitteluaan toukokuussa 2019. Aikaisemmin Mailchimpissä sai olla niin monta listaa kuin halusi ja sai lähettää viestejäkin melkoisen monta ilmaiseksi. Nyt ilmaisversiossa voi olla enää yksi lista ja 1000 kuukausittaista viestin lähetystä. Monilla yrityksillä uutiskirjeen tilaajia on kuitenkin enemmän, joten nyt he miettivät ilmaista tai ainakin edullisempaa vaihtoehtoa Mailchimpille.

Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia vaihtoehtoja sähköpostimarkkinointiin Mailchimpin tilalle, mutta aloitetaan Mailchimpin uudella hinnoittelulla.

Mailchimp

Mailchimpin Essentials-paketin hinta on alkaen 12,04 euroa kuukaudessa. Huomaa kuitenkin, että hinta kohoaa sitä mukaa, mitä enemmän uutiskirjeen tilaajia sinulla on.

Tässä artikkelissa palveluiden hinnat on laskettu 5000 tilaajalla.

Mailchimpin hinnoittelu

Mailchimpin Essentials-paketti näyttäisi maksavan 63,90 euroa kuukaudessa, kun tilaajia on 5000.

Mailchimpillä on myös Prepaid-mahdollisuus eli voit maksaa sen mukaan, kuinka paljon uutiskirjeitä lähetät. Lue siitä halutessasi lisää täältä.

Lue sähköpostimarkkinoinnin työkalujen vertailu seuraavaksi.

Vaihtoehtoja Mailchimpille

Tässä muutamia vaihtoehtoja Mailchimpille:

Sähköpostimarkkinointipalveluiden kuukausihinnat 5000 tilaajalla:

Kannattaa toki muutakin ottaa palvelun valinnassa huomioon kuin hinta, mutta tuosta kuvasta saat nopean näkymän esittelemiemme palveluiden hinnoitteluun.

Brevo

Brevon hinnoittelu

Brevon ilmaisessa versiossa voit lähettää 300 viestiä päivässä. Edes ilmaisessa versiossa kontaktien määrää ei ole rajoitettu.

Lite-paketti maksaa 19€ kuussa + verot, mutta paketti on mahdollista maksaa myös vuosittain, jolloin kuukausimaksu on 17€ ja siihen verot päälle.

Jos haluat hieman tarkempaa analytiikkaa lähettämistäsi viesteistä, niin valitse Business-paketti, jonka hinta on 49€ kuukaudessa plus verot.

Hinta 5000 uutiskirjeen tilaajalle siis alkaen 19€ kuussa, joka on ollut toimiva ratkaisu meille ja meidän asiakkaille.

Mailerlite

Mailerlite hinnoittelu

Mailerlite on käyttäjälle ilmainen, kun kontakteja on korkeintaan 1000. Tällöin voit lähettää 12000 sähköpostiviestiä kuukausittain.

Kun kontakteja on 5000, kuukausihinta alkaa 36 eurosta. Jos maksat kerran vuodessa, saat 10 prosentin alennuksen eli maksat yhteensä vuodessa 388,80 euroa.

Ilmaisessa versiossa sinulla ei ole pääsyä malliversioihin uutiskirjeistä, jotka voivat nopeuttaa uutiskirjeen suunnittelua. Ilmaisversiossa et myöskään voi poistaa viesteistäsi MailerLiten logoa.

Mailjet

Mailjet hinnoittelu

Mailjetillä on ilmaisversio, jossa voit lähettää 6000 uutiskirjettä kuukausittain. Harmi vain, että rajoitus on asetettu niin, että saat lähettää vain 200 viestiä päivässä, etkä kerralla koko 6000 viestiä.

Essential-paketin hinta on alkaen 14 euroa kuussa, ja sillä hinnalla saat lähettää 15000 viestiä kuukaudessa. Jos maksat vuoden kerralla, niin saat 10 prosentin alennuksen eli kokonaishinta on silloin 151,08 euroa vuodessa.

Lähettämiesi viestien statistiikan saat käyttöösi jo tuossa Essential-paketissa, joten se riittää monelle yrittäjälle.

Campaign Monitor

Campaign Monitor hinnoittelu

Campaign Monitor on tämän vertailun kallein vaihtoehto. Kuukausimaksullisten pakettien hinnat alkavat 65 eurosta.

65 euron kuukausihintaan kuuluu 25000 viestin lähettäminen kuukaudessa.

Pienyrittäjälle tämä vaihtoehto on vähän turhankin monimutkainen ja kallis. Isommille yrityksille tämä on hyvä vaihtoehto Mailchimpille.

Campaign Monitor tarjoaa myös mahdollisuuden maksaa per lähetetty kampanja, jolloin hinta on 5 euroa per kampanja ja yksi sentti eli 0,01 dollaria per kontakti. Jos lähetät yhden kampanjan 5000 uutiskirjeen tilaajalle, maksat silloin siis 5 euroa + 50 dollaria eli noin 50 euroa yhteensä.

SendGrid

SendGrid hinnoittelu

SendGrid tarjoaa ilmaisversiota, jossa on mahdollista lähettää 100 viestiä päivässä.

Maksullisen Essentials-paketin hinta alkaa 19,95 dollarista kuukaudessa, joka mahdollistaa 50000 viestin lähettämisen kuukaudessa.

Essentials-paketissa jaat IP-osoitteen muiden lähettäjien kanssa, joten varaudu siihen, että osa lähettämistäsi sähköposteista voidaan luokitella roskapostiksi. Oman IP-osoitteen ja monia muita palveluita saat, kun maksat vähintään 89,95 dollaria kuussa.

Yhteenveto

Maichimp on siis edelleen ilmainen, jos sinulla on vain yksi lista ja lähetät alle 1000 viestiä kuukaudessa. Uutiskirjeiden lähettäminen ilmaiseksi onnistuu muissakin palveluissa, mutta vain jos kontaktien määrä on suhteellisen pieni.

Kannattaa vertailla tarkasti sekä palveluiden hintaa että ominaisuuksia, ne vaihtelevat paljonkin eri palveluiden välillä.

Myös viestien perillemenossa on eroja, koska jostakin palvelusta lähetetyt viestit katsotaan helpommin roskapostiksi kuin toisesta.

Sitä, mikä on paras ohjelma uutiskirjeiden lähettämiseksi, on hyvin vaikea sanoa, koska jokaisella käyttäjällä on hieman eri tavoitteet ja eri kontaktimäärät. Brevo on kuitenkin toiminut meillä ja asiakkaillamme hienosti.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat, että suunnittelemme sinulle upean ja toimivan uutiskirjekampanjan!

Lue halutessasi muut sähköpostimarkkinoinnin artikkelit sivustoltamme.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.