Gmail-käyttäjä, tarkista verkkosivujen lomake
| | |

Varoitus Gmailin käyttäjille: tarkista verkkosivujesi lomake

Gmail on muuttanut asetuksiaan, jonka vuoksi verkkosivujen lomakkeiden viestit eivät välttämättä tule enää perille. Ja jos tulevat, ne saattavat tulla ”Suhtaudu tähän viestiin varauksella” -virheilmoituksen kera, mikä laskee asiakkaiden luottamusta yritystäsi kohtaan:

Gmailin virheilmoitus

Tämä asia koskee kaikkia heitä, joiden WordPress-kotisivuilla tai WordPress-verkkokaupassa on lomake. Etenkin verkkokaupoille on tärkeää ettei tilausvahvistuksen yhteydessä tule tuollaista varoitusviestiä.

Miten ratkaista ongelma?

Lähetä ensiksi testiviesti verkkosivujesi lomakkeesta ja testaa, että lomakkeen viestit tulevat varmasti sinulle perille. Lomakkeen testaus kannattaa tehdä silloin tällöin vaikka et Gmailia käyttäisikään.

Jos lomakkeen viestit eivät tule joko ollenkaan perille tai tulevat perille virheilmoituksen kera, niin verkkosivujen webhotellista tulee luoda domainisi päätteellä uusi sähköpostiosoite. Jos verkkosivujesi domain olisi esimerkiksi domain.fi, tällöin uusi sähköpostiosoite voisi olla esimerkiksi lomake@domain.fi

Uuden sähköpostiosoitteen luomisen jälkeen verkkosivuille tulee asentaa SMTP-lisäosa ja konfiguroida se lähettämään viestit juuri luomallasi sähköpostiosoitteella. Näin lomakkeen viestit saapuvat varmasti Gmailiin ja ilman virheilmoitusta.

Tämän lisäksi kannattaa varmuuden vuoksi luoda uusi suodatin Gmailiin, joka estää domainisi päätteellä tulevien sähköpostien menemisen roskapostiin. Tässä kirjoittamamme ohje aiheesta:

https://www.hakukonemestarit.fi/blogi/ohje-esta-tarkeiden-viestien-meneminen-roskapostiin-gmailissa/

Jos tarvitset apua asiassa, ole meihin yhteydessä. Voimme tehdä tarvittavat toimet puolestasi WordPress-sivustollesi hintaan 60 € + ALV 24 %.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.