Parhaat ilmaiset kuvapankit kotisivujen kuvia varten
| |

Parhaat ilmaiset kuvapankit kotisivujen kuvia varten

Oletko etsimässä juuri sopivia valokuvia yrityksesi kotisivuja tai verkkokauppaa varten? Tässä artikkelissa käymme läpi parhaat ilmaiset kuvapankit, joista saat ladattua laadukkaita kuvia.

Onko sinulla paljon ottamiasi valokuvia, jotka haluaisit saada esille omille kotisivullesi? Kenties olet valokuvaaja, ja haluaisit vaikka oman kuvapankin? Ole meihin yhteydessä, ja toteutamme sinulle unelmiesi verkkosivut!

Jos et löydä ilmaisista kuvapankeista sopivaa kuvaa yrityksesi tarkoitukseen, voit olla yhteydessä valokuvaajaamme Henry Moilaseen, joka ottaa sinulle juuri sellaiset valokuvat kuin tarvitset!

Saako kaikkia netistä löytyviä kuvia käyttää?

Lyhyt vastaus: ei.

Kuvien lisenssien kanssa kannattaa olla tarkkana. Vaikka joitain kuvia saisikin käyttää sillä periaatteella, että ilmoittaa kuvaajan nimen, kaikkia kuvia ei silti saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Joitain kuvia taas saa käyttää sellaisenaan, mutta ei muokata.

Voit käyttää vapaasti kaikkia sellaisia kuvia, jotka ovat ”Creative Commons Zero” eli CC0-lisensoituja. Nämä ovat kuvia, joiden tekijä on määritellyt kuvat vapaasti käytettäväksi.

Tältä sivulta löydät enemmän tietoa kuvien lisensseistä: https://creativecommons.fi/lisenssit/

Osa kuvapankeista on sellaisia, joista voi ladata vain tietyn määrän kuvia ilmaiseksi per päivä. Tällaisia kuvapankkeja emme tälle listalle kelpuuttaneet.

Pidemmittä puheitta, mennään suoraan asiaan eli tässä mielestämme parhaat ilmaiset kuvapankit:

HUOM! Emme ota mitään vastuuta jakamiemme kuvapankkien kuvista tai kuvien lisensseistä. Jokainen on käyttämistään kuvista ja niiden käyttöoikeudesta itse vastuussa.

Pexels

Yksi suurimpia ellei suurin ilmainen kuvapankki, joka kokoaa ilmaisia kuvia myös muilta sivustoilta.

Focastock

Hyvä haku-toiminto sekä mahdollisuus ladata kuvat haluamassaan koossa.

Freestocks

Paljon vapaasti käytettäviä CC0-lisensoituja kuvia.

Gratisography

Aika pieni kuvapankki toistaiseksi, mutta erityistarkoituksiin tämänkin kuvapankin kuvat kannattaa vilkaista läpi.

Pixabay

Yksi suosituimmista ilmaisista kuvapankeista. Miinuksena se, että täyden kuvakoon kuvien lataamiseksi sivustolle pitää kirjautua.

Foodiesfeed

Kuten nimestä saattaa päätellä, tämä kuvapankki keskittyy ruokakuviin.

Styledstock

Ei kovin suuri kuvapankki, mutta täältä löytää muutamia ehkä vähän naisellisempia kuvia.

Googlen kuvahaku

Voit hakea vapaasti käytettäviä kuvia myös Googlesta. Klikkaa ensiksi kuvahaku auki ja sen jälkeen oikealta Työkalut. Valitse sen jälkeen, millä perusteella kuvia suodatetaan.

Yhteenveto

Netti on kuvia sekä kuvapankkeja täynnä, mutta tästä artikkelista löydät parhaat ilmaiset kuvapankit verkkosivujesi kuvia varten.

Muista aina huolehtia siitä, että internetistä lataamiasi kuvia saa käyttää vapaasti. Toinen vaihtoehto on maksaa kuvien käyttöoikeudesta tai palkata valokuvaaja ottamaan sinulle juuri sellaiset kuvat, jotka haluat.

Jos artikkelista tuli kysymyksiä mieleen, ole meihin yhteydessä.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.