Hakukoneoptimointi SEO

Onko hakukonenäkyvyytesi turvassa?

Tiesitkö, että ostamasi kallis hakukoneoptimointi, jolla nousit hakutuloksissa, saattaa olla vain lyhytaikainen ilo ja kohta et löydy Googlesta enää ollenkaan?

Kotisivujen hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointia myyvät monenlaiset tahot, ja jotkut saattavat mainostaa palveluitaan lupaamalla esimerkiksi, että ”pääset Googlen hakutulossivun ykkössijalle kaikilla haluamillasi avainsanoilla viikossa”. Tällaiset puheet kannattaa unohtaa. Kukaan ei voi luvata, että pääsisit viikossa orgaanisten hakutulosten ykköseksi. Varsinkaan jos kyseessä on kilpailtu avainsana.

Hakukoneoptimointi on pitkä prosessi, eivätkä tulokset näy viikossa. Sen sijaan suosittelemme optimoimaan sivustosi hakukoneystävällisesti ja samanaikaisesti mainostamaan Google AdWordsin kautta, jotta hakukonenäkyvyytesi on taattu.

Hakukoneoptimoinnin eri taktiikat

Hakukoneoptimointia voi tehdä monella tavalla, mutta vain hakukoneiden, kuten Googlen, ohjeiden mukaisesti tehty hakukoneoptimointi on kestävää ja laillista. Yleisesti hakukoneoptimoinnista puhuttaessa erotellaan kolme erilaista taktiikat tehdä hakukoneoptimointia:

  • Valkoinen hattu (White hat SEO)
  • Musta hattu (Black hat SEO)
  • Harmaa hattu (Grey hat SEO)

Kenenkään ei oikeasti tarvitse pitää hattua, mutta tämä jaottelu on tehty helpottamaan asian selittämistä. Seuraavaksi esitellään kyseiset taktiikat ja niiden erot.

Musta hattu huijaa

Black hat SEO eli mustan hatun hakukoneoptimointi tarkoittaa, että optimointi tehdään käyttämällä tekniikoita, joita Google ja muut hakukoneet eivät hyväksy. Esimerkkinä tällaisesta toiminnasta on linkkifarmien käyttö, jossa optimoija ostaa sivustolleen linkkaavia sivuja ja näin keinotekoisesti nostaa sivuston hakukonenäkyvyyttä. Tällainen toiminta on kuitenkin todella lyhytnäköistä, eikä se kannata, koska Google rankaisee Black hat -keinoja käyttäviä sivustoja. Pahin rangaistus on sivuston poistaminen hakukonetuloksista.

Harmaa hattu tasapainottelee

Grey hat SEO eli harmaan hatun hakukoneoptimointi tarkoittaa mustan hatun ja valkoisen hatun väliltä olevia keinoja, liikkumista ns. harmaalla alueella. Näitäkään keinoja ei suositella koska Google ja muut hakukoneet ovat todella hyviä havaitsemaan huijarit. Grey hat -menetelmistä mainittakoon vanhojen domainien tai sosiaalisen median seuraajien ostaminen.

Valkoinen hattu on rehellinen

White hat SEO eli valkoisen hatun hakukoneoptimointi tarkoittaa, että optimointi tehdään hakukoneiden sallimia keinoja käyttäen, jolloin hakukonenäkyvyys on jatkuvaa. Esimerkiksi Google antaa ohjeita miten hakukoneoptimointi tulisi tehdä. Valkoisen hatun keinoista tärkeimpiä ovat laadukkaan sisällön luominen ja linkitys.

Kun hakukoneoptimointi tehdään kunnolla, saadaan paljon orgaanista eli ilmaista näkyvyyttä. Tämän kautta sivustolle tulee nyt ja jatkossa paljon enemmän kävijöitä. Pieni investointi hakukoneoptimointiin tulee siis varmasti maksamaan itsensä moninkertaisesti takaisin.

Ennen kuin ostat hakukoneoptimointia, ole siis täysin varma, että sivustosi tullaan optimoimaan White hat -keinoja käyttäen jottei sivustoasi tulla rankaisemaan hakukoneiden toimesta. Suomen hakukonemestarit optimoi sivustosi vain ja ainoastaan White hat -keinoja käyttäen, joten ostamalla hakukoneoptimoinnin meiltä, voit nukkua yösi rauhallisin mielin.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.