Ilmaiset kotisivut vs maksulliset kotisivut

Ilmaiset kotisivut vs maksulliset kotisivut

Kun perustat yrityksen tai vanhat kotisivusi ovat jääneet vanhanaikaisiksi, mietit että pitäisikö tehdä itse ilmaiset kotisivut. Käymme tässä artikkelissa läpi asioita, joita sinun kannattaa miettiä ennen kuin päätät alatko tehdä kotisivuja itse vai ulkoistatko työn ammattilaisille.

Jos edustat hyväntekeväisyysjärjestöä, ota yhteyttä, koska teemme kotisivut ilmaiseksi hyväntekeväisyysjärjestölle.

Kotisivujen tarkoitus

Mihin tarkoitukseen tarvitset kotisivut? Jos haluat alkaa kirjoittamaan henkilökohtaista blogia, voit hyvin luoda itse ilmaiset tai ainakin melkein ilmaiset kotisivut. Jos taas aloitat yritystoiminnan, pitää kotisivuistasi huokua ammattitaito, joten ulkoista kotisivuprojektisi.

Budjetti

Mikä on kotisivuprojektisi budjetti? Esimerkiksi meillä on halvimmat kotisivupaketit 600€ luokkaa, joten jos budjettisi on tätäkin tiukemmassa, kannattaa tehdä kotisivut itse.

Osaaminen

Onko sinulla tarvittavaa osaamista kotisivujen suunnitteluun? Entä palvelintilan ostaminen, järjestelmän asentaminen, ylläpito ja koodaaminen? Jos osaat tehdä kaikki tarvittavat toimenpiteet, niin taivas on rajana, joten anna palaa ja suunnittele itse omat kotisivusi!

Toiminnallisuus

Minkälaisia toiminnallisuuksia kotisivusi tarvitsevat? Oletko aikeissa kerätä uutiskirjeen tilaajia? Perustatko verkkokaupan? Tarvitsetko laskeutumissivuja? Kannattaa miettiä tarvitsemasi toiminnallisuudet ennen kuin aloitat tekemään sivuja ilmaisella alustalla, koska et välttämättä myöhemmin voi saada lisättyä toimintoja kotisivuillesi.

Ruokaakin voi tehdä kotona (melkein) ilmaiseksi, mutta silti ihmiset käyvät ravintoloissa.

Minkä takia kannattaa ulkoistaa kotisivujen tekeminen ammattilaiselle? Sitä käymme läpi seuraavaksi.

Säästät aikaa ja vaivaa

Vaikka osaisitkin koodata suhteellisen hyvältä näyttävät sivut, vie se silti sinulta paljon aikaa. Yrittäjänä itsekin tiedän, että aika on rahaa. Joten säästä aikaasi ja ulkoista!

Ei vaadi osaamista

Kotisivujen ostamiseen ei vaadita osaamista. Kun tilaat WordPress-kotisivut meiltä, sinun ei täydy ymmärtää kotisivujen rakentamisesta mitään, toisin kuin itse tehdessä…

Lopputulos parempi

Ammattilaisen tekemänä kotisivusi ovat paljon paremman näköiset ja ennen kaikkea myyvemmät!

Jatkokehittäminen helpompaa

Ilmaisia kotisivuja voi olla vaikea kehittää sekä siirtää. Ammattilaisen tekemät kotisivut voi siirtää myöhemmin mille tahansa palvelimelle haluat.

Parempi tietoturva

Ammattilaisen tekemissä kotisivuissa on parempi tietoturva kuin itse tehdyissä sivuissa.

Jos kuitenkin haluat tehdä WordPress-kotisivut itse, voit lukea artikkelimme siitä, miten parantaa WordPress-kotisivujen tietoturvaa.

Hakukoneoptimointi

Ilmaiset kotisivualustat tarjoavat useimmiten melko vähän vaihtoehtoja sivuston hakukoneoptimointiin. Koska ilmaiset kotisivut ovat usein huonosti optimoitu, eivät ne myöskään saa näkyvyyttä Googlessa. Ilman Google-näkyvyyttä yrityksesi on vaikea kasvaa sellaiseksi kuin sen haluaisit kasvavan.

Et omista ilmaista

Ilmaista kotisivua toisen järjestelmässä et voi ikinä omistaa. Olet sitoutunut palveluntarjoajan sääntöihin, ja he voivat poistaa sivusi pienestäkin rikkeestä. Luotat myös siihen, että käyttämäsi palvelu on jatkossakin ilmainen. Ilmaista kotisivutilaa tarjoavat tahot näyttävät esimerkiksi mainoksia sivustollasi, joten mikään ei oikeasti ole ilmaista.

DIY-paketti?

Etkö vieläkään ole vakuuttunut, että sinunkin kannattaa ulkoistaa kotisivujen teko? Jos haluat ”do it yourself” -hengessä itse tehdä kotisivusi, voit tilata meiltä DIY-kotisivuihisi apua esimerkiksi kotisivujen ylläpidossa tai muissa ongelmissa, joita kohtaat.

Kurkkaa myös palvelumme WordPress-apu, joka on tarkoitettu tarkoitettu kaikille WordPress-sivustojen omistajille sekä ylläpitäjille, jotka tarvitsevat apua WordPress-kotisivujen, blogin tai verkkokauppansa kanssa.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.