Aamuista tuottavampia

Aamuista tuottavampia näillä vinkeillä

Olet sitten aamuihminen tai et, aamu määrää koko päivän suunnan.

Miten saada lisää aikaa? Miten tehdä päivästä tuottavampi? Nämä ovat kysymyksiä, jota monet miettivät. Aikaa ei saa mistään lisää, joten pitää priorisoida ja olla tehokkaampi.

Meillä on keskimäärin noin 27000 aamua käytettävissämme. Nämä aamut ovat tarkoitettu käytettäväksi, ei heitettäväksi hukkaan. Miten saada aamuista kaikki irti? Lue vinkit, miten teet aamuista tuottavampia!

Tee töitä kun muut nukkuvat

Tiedän, että joskus on vaikea nousta sängystä heti herätyskellon soidesssa, mutta aamut ovat tärkeämpiä kuin luulet. Vai kuinka monta menestyvää ihmistä tunnet, jotka eivät pääse sängystä ylös?

Herää aikaisin ja tee töitä, kun muut nukkuvat. Saat henkisesti jo virtaa siitä ajatuksesta, että tiedät muiden vielä nukkuvan ja itse olet jo täysillä menossa!

Aikaisin heräämisessä on myös se etu, että kännykkä ei vielä pirise soitoista ja sähköposteista, jolloin saat täyden rauhan tehdä töitä ja saat todellakin asioita aikaiseksi.

Jos teet töitä kotona ja sinulla on perhettä, niin herää aikaisemmin kuin puolisosi tai lapsesi ja näin saat rauhassa keskittyä työtehtäviin.

Älä torkuta

aamuista tuottavampia
Torkuttaminen käy kalliiksi

Useat ihmiset käyttävät puhelimistaan löytyvää herätyskelloa. Siinä on huonokin puoli. Nimittäin torkuttaminen.

Torkuttamalla ja yrittämällä nukkua vielä viisi minuuttia lisää teet itsellesi enemmän haittaa kuin hyvää. Torkuttamalla heräät viiden minuutin päästä vain entistä väsyneempänä.

Torkuttaminen eli ”torkku”-painikkeen painaminen kerta toisensa jälkeen aloittaa aamun vaarallisella tavalla. Jos aloitat päiväsi heti lykkäämällä asioiden tekemistä, on siitä tuottavuus kaukana.

Vältä siis torkuttamista ja yritä herätä sen sijasta nousta sängystä heti, kun herätyskello soittaa. Voit lukea lisää torkuttamisen vaaroista New Yorkerin sivuilta.

Älä lue sähköpostia aamulla

Luetko sähköpostit vielä ollessasi aamulla sängyssä? Ei kannata.

Kun heti ensimmäiseksi herättyäsi sukellat sähköpostiin, menetät fokuksen omasta itsestäsi ja alat heti ajattelemaan muiden tarpeita. Aamut ovat itseäsi varten, jotta päivä saa hyvän alun. On paljon terveellisempää ottaa aamulla itselle hetki aikaa ja saada päivälle positiivinen alku.

Kukaan ei kuitenkaan lähetä kaikkein kiirellisintä asiaa sähköpostilla, joten unohda sähköpostin lukeminen aamulla. Sen sijaan kannattaa juoda vettä, liikkua ja syödä hyvä aamupala.

Juo vettä

Suu on aamulla kuiva, se on merkki nestehukasta. Juo siis vettä heti, kun heräät!

Iso lasi vettä aamulla piristää ja saa aineenvaihdunnan käyntiin.

Liiku

Venyttele, käy kävelyllä tai kuntosalilla. Ihan sama miten liikut, mutta kannattaa liikkua heti aamusta!

Liikunta antaa lisää energiaa ja positiivisen mielen päivään, tämän ansiosta saat enemmän tehdyksi ja päivästäsi tulee tuottavampi.

Syö hyvä aamupala

Kuten kliseinen sanonta kuuluu, ”aamupala on päivän tärkein ateria”. Lause on klisee syystäkin, sillä asia on nimittäin totta!

Aamupalaa syövillä on tasaisempi verensokeri, pienempi riski ylipainoon ja eivätkä he ole päivän mittaan niin nälkäisiä kuin he, jotka jättävät aamupalan syömättä. Aamupalan syöminen myös käynnistää aineenvaihdunnan!

Terveellinen aamupala antaa paitsi energiaa ja käynnistää aineenvaihdunnan, se myös parantaa lyhytkestoista muistia ja auttaa keskittymään paremmin.

Esimerkki hyvästä aamupalasta riippuu tietysti ihmisestä, mutta kannattaa syödä monipuolisesti heti aamusta. Proteiinipitoinen aamupala on parempi vaihtoehto kuin murot.

Syö terveellinen aamupala ja tuottavuus lähtee heti aamusta nousuun!

Aloita huominen päiväsi jo illalla

“If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” – Steve Jobs

Työpäivä tulee olemaan niin kiireinen, ettet kuitenkaan enää päivän aikana ehdi tekemään suunnitelmia tai to-do-listoja päivän tehtävistä, tee ne siis jo illalla!

Aamulla voit vielä suihkussa käydä läpi päivän tehtävälistaa ja valmistaa itsesi siihen, miten saat kaikki tehtävät tehtyä. Tutkimukset osoittavat, että konkreettiset tavoitteet parantavat itseluottamusta. Ja kuka meistä ei haluaisi hieman ylimääräistä itseluottamusta?

Ennen kuin menet nukkumaan, voit säästää aikaa huomiselta aamulta valitsemalla vaatteet valmiiksi ja tekemällä huomisen päivän to-do-listan. Et ainoastaan säästä aikaa, mutta aamustasi tulee stressittömämpi.

Lue

Aamupalan yhteydessä on hyvää aikaa lukea päivän uutiset. Tällä tavoin sinun ei tarvitse myöhemmin päivällä käyttää tehokasta työaikaa uutisten lukemiseen.

Pysyminen ajan tasalla uutisista auttaa sinua monessa keskustelutilanteessa, kuten asiakaskohtaamisissa.

Syö sammakko

Eat the frog
Syö sammakko ensimmäiseksi aamulla

Mark Twain sanoi aikoinaan, että jos ensimmäiseksi joka aamu syöt elävän sammakon, voit loppupäivän ajan olla aika varma, että se oli pahin asia, joka sinulle tulee tapahtumaan päivän aikana.

Mitä tämä sitten tarkoittaa?

Sinun sammakkosi on päivän vaikein tehtäväsi. Se tehtävä, jota tulet suurimmalla todennäköisyydellä lykkäämään.

Vaikeimman tehtävän suorittaminen heti aamusta antaa loppupäivään uskomattoman hyvän tunteen, koska saat vedettyä päivän pahimman asian listalta yli.

Jos lykkäät sammakon syöntiä, tulet koko päivän ajan ajattelemaan, kuinka vaikeaa tehtävän tekeminen tulee myöhemmin olemaan.

Syö sammakko ja aloita päivä tehokkaasti!

Yhteenveto

Aamuista tuottavampia näillä vinkeillä:

  • Tee töitä rauhassa, kun muut nukkuvat
  • Älä torkuta
  • Älä lue sähköposteja aamulla
  • Juo paljon vettä aamulla
  • Käy lenkillä tai liiku muuten aamuisin
  • Syö terveellinen aamupala
  • Aseta tavoitteet päivälle
  • Lue uutiset aamulla, älä päivän mittaan
  • Suorita päivän vaikein tehtäväsi ensimmäiseksi
  • Aloita huominen päivä jo illalla menemällä ajoissa nukkumaan

Jos sinulle tulee mieleen muita hyviä keinoja aamun tehostamiseen, voit kertoa niistä lähettämällä meille viestiä osoitteeseen asiakaspalvelu(at)hakukonemestarit.fi

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.