Tuottavampi yrittäjä

8 keinoa olla tehokkaampi yrittäjä

Yrittäjänä teet monenlaisia tehtäviä, joten ajankäyttö voi usein olla hieman hankalaa. Varsinkin, kun haluat kasvattaa yritystäsi. Menestykseen ei kuitenkaan välttämättä vaadita satatuntisia työviikkoja, jos vain olet tuottavampi.

Lue vinkit parempaan tuottavuuteen!

Tee asiat heti

Jos sinulle tulee tehtävä, jonka voisit suorittaa parissa minuutissa, tee se heti. Tehtävään kuluu vain enemmän aikaa, jos kirjoitat tehtävän muistiin ja lykkäät sitä myöhemmäksi. Et myöskään enää joudu käyttämään energiaa tämän tehtävän ajattelemiseen, sillä se on jo tehty!

Tehosta rutiinitehtäviä

Tehosta sellaisia tehtäviä, joita teet päivittäin. Tällaisiin rutiinitehtäviin on jo ehtinyt tottua, eikä niitä välttämättä enää muista analysoida ja tehostaa. Mieti, onko toistuvissa tehtävissä turhia vaiheita, joita voit nopeuttaa tai jättää pois.

Sähköposti on yksi näistä rutiinitehtävistä, johon useimmilla yrittäjillä menee tolkuttomasti aikaa. Hyvä keino tehostaa sähköpostin lähettämistä on käyttää jokaiseen viestiin aikaa vain minuutti, ei yhtään enempää.

Keskity tärkeisiin asioihin

Edelliseen kohtaan liittyen, muista keskittyä tärkeisiin asioihin. Älä tee asioita, jotka eivät tuota mitään.

Muista 80/20-sääntö, jonka mukaan 20% työstä tuo 80% tuloksista!

Käytä teknologiaa hyväksesi

Teknologia säästää aikaa. Esimerkiksi jokaiseen neuvotteluun ei ole pakko ajaa paikan päälle, voit pitää palaverin Skypessä. Tämä säästä runsaasti aikaa ja vaivaa.

Projektinhallintaohjelman, kuten Trellon, avulla voit tehdä tehtävälistan. Kullakin hetkellä sinulla kannattaa olla korkeintaan vain pari aktiivista tehtävää. Ei enää sitä tunnetta, että on liikaa tekemistä ja aika ei riitä. Napsuttelet yksitellen tekemäsi tehtävät ”Done”-kansioon, jolloin voit keskittyä aina täysillä yhteen asiaan.

Yrittäjä osaa delegoida ja ulkoistaa

Tärkein tehtäväsi yrittäjänä on kasvattaa yritystäsi, ei tehdä kaikkia asioita itse. Toivottavasti olet kasannut itsellesi luotettavan tiimin, jolle voit delegoida tehtäviä.

Jos olet yksityisyrittäjä ilman tiimiä, voit ulkoistaa tehtävät, joissa et ole niin hyvä tai jotka vievät liikaa aikaasi.

Esimerkiksi kotisivujen tai verkkokaupan suunnittelu ja ylläpito voivat olla monelle yrittäjälle liikaa aikaa vieviä asioita, mutta voit ulkoistaa ne meille edullisesti.

Kirjaa ylös ideat

Toisinaan mieleen saattaa yhtäkkiä tulla jokin uusi idea tai parannus vanhaan ideaan. Kirjaa nämä ideat aina muistiin. Seuraavan kerran miettiessäsi uutta palvelua tai tuotetta yrityksellesi voit kaivaa ideat esiin ja alkaa työstämään niitä, etkä joudu aloittamaan tyhjästä.

Tee huono luonnos ja muokkaa sitä

Et voi muokata valkoista ruutua, joten kirjoittaessasi tee mieluummin huono luonnos ja muokkaa sitä myöhemmin. Tärkeintä, että pääset alkuun, eikä sinulle tule tyhjän ruudun kammoa.

Suunnittele huominen päiväsi etukäteen

Jos alat suunnittelemaan päivääsi vasta aamulla, olet jo myöhässä. Aamut on tekemistä varten, eivät suunnittelua!

Käytä 10-15 minuuttia iltapäivisin tai iltaisin suunnitellen huomista päivää. Suunnittelu tulee parantamaan myös unenlaatuasi, ja nukahtamisvaikeudet ovatkin yleisiä kiireisten yrittäjien keskuudessa. Nämä vaikeudet johtuvat yleensä siitä, että päässä pyörii tulevan päivän työtehtävät. Selkeä suunnitelma huomisen työtehtävistä auttaa sinua nukkumaan paremmin.

Yhteenveto

  • Tee asiat heti, älä lykkää niitä.
  • Tehosta rutiinitehtäviä, kuten sähköpostin lähettämistä. Käytä jokaiseen sähköpostiin vain minuutti.
  • Älä tee asioita, jotka eivät tuota mitään.
  • Delegoi tai ulkoista tehtävät, jotka vievät liikaa aikaasi.
  • Kirjaa aina muistiin uudet ideat ja ehdotukset.
  • Kirjoittaessasi tee huono luonnos ja muokkaa sitä.
  • Suunnittele huominen päiväsi tänään, jotta voit aloittaa aamun tehokkaasti!

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.