WordPress-kotisivujen ylläpito
|

WordPress-kotisivujen ylläpito

Oletko juuri saanut julkaistua upeat kotisivut? Kerron sinulle nyt kuitenkin ikävän totuuden. Kotisivujen työ ei lopu sivujen julkaisuun, vaan sivuja täytyy myös ylläpitää ja päivittää.

Google ja muut hakukoneet arvostavat uutta sisältöä. Karrikoidusti voisi siis sanoa, että mitä enemmän ja varsinkin mitä laadukkaampaa materiaalia sivuiltasi löytyy, sitä enemmän Google haluaa näyttää sivujasi hakutuloksissa.

Tässä artikkelissa käsittelemme kotisivujen ylläpitoa ja sitä, mitä palveluita ylläpitoon voi kuulua.

Tarjoamme ylläpitopalvelua kaikille WordPress-kotisivuille ja WooCommerce-verkkokaupoille, lue lisää.

Mitä palveluja kotisivujen ylläpitoon voi kuulua?

Kotisivun ylläpito voi tarkoittaa pelkästään palvelintilan/webhotellin ylläpitämistä tai sitten sitä, miten itse asian ymmärrän eli varsinaisten kotisivujen ylläpitämistä, päivittämistä ja pitämistä tietoturvallisena. Ole siis tarkkana tilatessasi kotisivujen ylläpitoa; varmista, mitä toimenpiteitä ylläpitopalveluun oikeasti kuuluu.

Tässä palveluja, joita kotisivujen ylläpitopalveluun voi kuulua:

 • Palvelintila eli webhotelli
 • Verkkotunnusten (esimerkiksi .fi ja .com) avaukset ja niiden ylläpito sekä uusiminen
 • Sähköpostiosoite sekä siihen liittyvät lisäpalvelut
 • Kehitystyöt, esimerkiksi hakukoneoptimointi
 • WordPress-järjestelmän päivitykset
 • WordPress-lisäosien päivitykset
 • WordPress-teeman päivitykset
 • Testiympäristön eli sivuston kehitysversion luominen
 • Varmuuskopiointi
 • Toimivuuden valvonta eli monitorointipalvelu
 • Raportointi tehdyistä töistä
 • Vikakorjaukset
 • Viikonloppupäivystys
 • Help desk -palvelu, joka neuvoo sinua kotisivujen käytön kanssa ja auttaa ongelmatilanteissa
 • Sisällöntuotanto
 • Sisältöpäivityspalvelu eli teksti- ja kuvapäivitykset

Palvelintila tarkoittaa kotisivutilaa eli sitä fyysistä paikkaa, johon kotisivut rakennetaan. Pienille sivustolle riittää webhotelli, mutta isommille sivustoille suositellaan omaa palvelinta. Meiltä voit tilata luotettavan kotimaisen webhotellin alkaen 6€ + ALV 24 % kuukausihintaan. Hintaan sisältyy myös sähköpostit oman domainisi päätteellä.

Verkkotunnusten eli esimerkiksi .fi ja .com -domainien ylläpito pitää sisällään nimipalvelimet sekä domainin uusimisen ajallaan. Pahinta olisi se, että domainia ei uusittaisi ajoissa ja menettäisit sen.

Yritysasiakkaat haluavat luotettavuuden parantamiseksi käyttää sähköpostiosoitteita oman domainin päätteellä. Eli esimerkiksi, jos yrityksesi domain on yrityksesi.fi, sähköpostilaatikot voivat olla muotoa etunimi.sukunimi@yrityksesi.fi tai esimerkiksi asiakaspalvelu@yrityksesi.fi. On myös hyvä, että joku on kartalla, kun sähköpostilaatikkosi tila on loppumaisillaan ja ilmoittaa siitä sinulle. Tällöin vältät tietojen katoamisen ja kaikki viestit saapuvat sähköpostiisi ajallaan.

Kotisivujen ylläpitopalveluihin voi kuulua myös kehitystyöt eli esimerkiksi hakukoneoptimointia, sivuston nopeuden parantamista, jonkun uuden toiminnallisuuden tai ominaisuuden lisääminen.

WordPress-päivitykset niin itse alustaan, lisäosiin kuin teemaan kannattaa tehdä vähintään kerran kuukaudessa, jotta sivut pysyvät tietoturvallisina.

Hyvä tapa tehdä päivitykset WordPress-sivustolle on luoda sivuia varten testiympäristö eli sivuston kehitysversio. Kehitysversiolla tarkoitetaan sitä, että otetaan varsinaisista kotisivuista kopio ja siirretään ne esimerkiksi alidomainiin. Kaikki päivitykset tehdään ensin sivuston kehitysversioon. Jos jokin päivitys rikkoisi jotain, se ei vaikuttaisi tällä tavoin tehtynä varsinaiseen julkisesti nähtävään live-sivustoon. Testiympäristö on vain sivujen ylläpitäjälle ja omistajalle näkyvissä. Testiympäristö on piilotettu myös hakukoneilta.

Kotisivuista kannattaa ottaa täydellinen varmuuskopio ainakin ennen jokaista teknistä päivitystä. Verkkokaupoissa ja muilla aktiivisilla sivustoilla varmuuskopiointi kannattaa olla päivittäistä.

Monitorointipalveluun kuuluu se, että ylläpitäjä tarkkailee erilaisilla ohjelmilla sitä, ovatko kotisivusi toiminnassa. Joskus saattaa käydä niin, että kotisivuja ei ole pitkään aikaan päivitetty tai esimerkiksi tietokantapalvelimella on ongelma, jolloin sivut eivät toimikaan. Tällöin kotisivujen ylläpitäjä saa ilmoituksen asiasta ja voi heti ryhtyä tutkimaan ongelmaa. Tilaamalla ylläpitopalvelun, johon kuuluu kotisivujen monitorointipalvelu, voi asiakas olla turvallisin mielin, koska joku muu pitää sivut toiminnassa.

Ylläpitopalveluissa on mahdollista saada palveluntarjoajalta kuukausittainen raportti kaikista tehdyistä töistä ja mahdollisista ongelmakohdista, jotka kenties seuraavaksi tarvitsisi korjata – tällöin ne eivät tulevaisuudessakaan aiheuttaisi kotisivuille ongelmia.

Ylläpitopalvelun vikakorjaukset voivat olla esimerkiksi sellaisia tilanteita, joissa asiakas itse on yrittänyt päivittää jotain ja tuo päivitys on rikkonut sivut. Kotisivujen ylläpitäjä tai muu taho, jonka puoleen asiakas on ongelmatilanteessa kääntynyt, voi joko korjata päivityksen aiheuttaman ongelman tai palauttaa kotisivut varmuuskopiosta.

Tavallisesti palvelemme ylläpitoasiakkaita arkisin klo 9-17 välillä, mutta tarjoamme lisämaksusta viikonloppupäivystystä kotisivujen ylläpitoon.

Jos et halua ulkoistaa kaikkea kotisivujen ylläpitoon liittyviä asioita vaan haluat tehdä tietyt toimet itse, voit tilata help desk -palvelun, joka neuvoo sinua kotisivujen käytössä esimerkiksi sähköpostin tai puhelimen välityksellä ja auttaa sinua ongelmatilanteissa.

Hakukoneet arvostavat tuoretta sisältöä. Tästä syystä uutta sisältöä kannattaisi julkaista kotisivuille säännöllisin väliajoin. Voit ulkoistaa meille ylläpitopalvelun yhteydessä sisällöntuotannon, jolloin voimme kirjoittaa kotisivuillesi esimerkiksi uusia blogiartikkeleita. Uusi sisältö kotisivuillasi parantaa kotisivujesi hakukoneoptimoinnin tasoa, mikä taas tuo uusia kävijöitä Googlesta. Voimme myös mainostaa uusia luomiamme sisältöjä yrityksesi sosiaalisen median kanavissa, kun tilaat meiltä some-markkinoinnin.

Yksi yleisimmistä kotisivujen ylläpitopalveluista on sisältöpäivityspalvelu eli kotisivujen teksti- ja kuvapäivitykset. Tämä voi pitää sisällään kotisivujen tekstien ja kuvien muokkausta, lisäystä ja poistamista.

WordPress-ylläpito

Tekninen ylläpito WordPress-kotisivuille alkaen 20 € + ALV 24% kuukaudessa vuoden sopimusjaksolla.

Seuraavat tehtävät kuuluvat alkaen-hintaan:

 • WordPress-järjestelmän päivitykset kerran kuukaudessa
 • WordPress-lisäosien päivitykset kerran kuukaudessa
 • WordPress-teeman päivitykset kerran kuukaudessa
 • Varmuuskopiointi kerran viikossa

Pyydä tarjous tarvitsemistasi ylläpitopalveluista, ja laskemme palvelulle hinnan.

Kun tilaat meiltä WordPress-kotisivujen ylläpidon, pidämme sivuistasi hyvää huolta!

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.