Näin otat WordPressin automaattiset päivitykset käyttöön
Jos omistat WordPress-kotisivut, niin tiedätkin jo varmaan kuinka tärkeää on pitää WordPress sekä WordPress-lisäosat päivitettynä. Päivitykset on mahdollista suorittaa automaattisesti, mutta siinäkin on omat ongelmansa.
Kannattaako ottaa WordPressin automaattiset päivitykset käyttöön vai ei?
Automaattisten päivitysten hyödyt
”Versio 5.1.1 paikkasi joitakin tietoturva-aukkoja ja korjasi 14 bugia.”
Jokainen uusi päivitys sisältää aina jotain tärkeitä bugikorjauksia tai tietoturva-aukkojen paikkauksia. Tästä syystä uusimmat versiot WordPressistä ja WordPress-lisäosista kannattaa aina asentaa.
Ennen kuin asennat mitään päivityksiä, ota aina ensiksi varmuuskopiot kaikesta. Suositus on, että teet kaikki päivitykset ensiksi sivujesi kehitysversiossa, jota muut eivät näe. Jos jokin päivitys tällöin rikkoo testisivusi, sitä päivitystä ei kannata tehdä varsinaisella sivustollasi.
WordPressin automaattiset päivitykset säästävät aikaasi ja parantavat verkkosivujesi tietoturvaa.
No mikseivät sitten kaikki käyttäjät pitäisi WordPressin automaattisia päivityksiä aina päällä?
Automaattisten päivitysten haitat
Jos pidät WordPressin automaattiset päivitykset päällä, otat riskin, että uusin versio WordPress-järjestelmästä tai WordPress-lisäosasta rikkoo jotain.
WordPress-lisäosien keskinäistä yhteensopivuutta ei valitettavasti testata ennen päivityksiä, joten sinun täytyy tehdä testaus itse. Jos pidät automaattiset päivitykset päällä, voi yhteensopivuusongelmat rikkoa sivustosi jonkun toiminnallisuuden tai pahimmassa tapauksessa estää jopa koko sivuston käytön.
Kuinka ottaa automaattiset päivitykset käyttöön?
Jos olet tutustunut WordPressin rakenteeseen, olet varmaankin joskus kuullut tiedostosta nimeltä wp-config.php. Tämä tiedosto sijaisee asentamassasi WordPress-kansiossa. Pääset käsiksi wp-config tiedostoon esimerkiksi FTP:n tai Cpanelin kautta.
Jos haluat ottaa kaikki WordPressin automaattiset päivitykset käyttöön, niin lisää tämä pieni koodinpätkä WordPress-sivustosi wp-config.php tiedostoon:
define( ’WP_AUTO_UPDATE_CORE’, true );
Voit lukea lisää automaattisista päivityksistä WordPressin omilta sivuilta.
Kuinka ottaa automaattiset päivitykset pois käytöstä?
Jos haluat ottaa kaikki WordPressin automaattiset päivitykset pois päältä, niin lisää tämä seuraava koodinpätkä sivustosi wp-config.php tiedostoon:
define( ’AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED’, true );
Lisää koodinpätkä /* Siinä kaikki, älä jatka pidemmälle! */ rivin yläpuolelle.
Yhteenveto
Suositus on, että teet kaikki WordPressin päivitykset ensiksi sivustosi kehitysversion puolella, etkä suoraan varsinaiselle sivustollesi.
Sinun kannattaa tehdä WordPressin päivitykset itse tai ulkoistaa päivitysten tekeminen jollekin toiselle. Voit esimerkiksi tilata meiltä WordPress-kotisivujen ylläpidon ja pidämme päivitykset kunnossa puolestasi.
Jos kuitenkin haluat jättää WordPressin automaattiset päivitykset päälle, sinulla pitää olla varmuuskopio olemassa, josta voit palauttaa sivusi mahdollisten ongelmien ilmaantuessa.
Heräsikö kysyttävää?
Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.