Sivustoon ei saada yhteyttä
|

Sivustoon ei saada yhteyttä – Mitä tehdä?

Oletko törmännyt virheilmoitukseen ”Sivustoon ei saada yhteyttä” käyttäessäsi Google Chrome -selainta?

Se voi olla raivostuttavaa, koska ilmoitus ei vielä anna hirveästi tietoa.

Tässä artikkelissa käsittelemme, mistä tuollainen ”Sivustoon ei saada yhteyttä” -virheviesti voi johtua, miten sen voi korjata ja miten voit mahdollisesti välttää vastaavan tilanteen tulevaisuudessa.

Sivustoon ei saada yhteyttä – Mitä se tarkoittaa?

Yleensä virhekoodi, esimerkiksi 404, on helppo tulkita, mutta tuo Chromen ”sivustoon ei saada yhteyttä” -ilmoitus voi tarkoittaa montaa asiaa.

Chrome on maailman käytetyin internet-selain, sillä on maailmanlaajuisesti noin 65 prosentin markkinaosuus. Suomessa tuo sama luku Chromella on noin 57 %. Safaria käyttää Suomessa 15 % käyttäjistä ja sama 15 % Firefoxia. Edgen vastaava luku on noin neljä prosenttia. Katsotaan, miten muut selaimet asian ilmoittavat.

Yrittäessä mennä samalle sivulle, jossa Chromella tulee ”Sivustoon ei saada yhteyttä”, Safarilla tulee virheilmoitus: ”Safari ei löydä palvelinta.” Tämä virheilmoitus kertoo jo paljon enemmän kuin sen, että sivustoon ei saada yhteyttä.

Firefox kertoo, että ”Hmm. Sivua ei löydy.” Microsoftin Edge puolestaan ilmoittaa, että ”Sivulle ei pääse. Tarkista, onko osoitteeseen eksynyt kirjoitusvirhe.

Miten ”Sivustoon ei saada yhteyttä” -virheilmoituksen voi korjata?

  1. Varmista, että internet-yhteytesi toimii. Jos ei, niin käynnistä nettiboksi uudelleen.
  2. Tyhjennä internet-selaimesi välimuisti.
  3. Kokeile toisella selaimella.
  4. Ota tietokoneellasi käyttämäsi virustorjunta hetkellisesti pois päältä.
  5. Tarkasta, onko domain mennyt vanhaksi.

Jos kohtaat ”Sivustoon ei saada yhteyttä” -virheilmoituksen, tarkasta ensiksi, että internet-yhteytesi toimii. Voit kokeilla esimerkiksi jotain toista sivua. Jos internet-yhteytesi ei toimi, käynnistä nettiboksi uudelleen.

Jos ongelma ei ole internet-yhteydessä, voit kokeilla tyhjentää selaimesi välimuistin tai kokeilla päästä kyseiselle sivulle toisella internet-selaimella.

Kokeile seuraavaksi ottaa hetkellisesti pois päältä tietokoneesi palomuuri ja mahdollinen virustorjuntaohjelmisto, jotka saattaisivat estää sivun latautumisen. Kokeile sen jälkeen sivun lataamista uudelleen. Huom! Muista laittaa palomuuri ja virustorjunta takaisin päälle, kun olet testannut ettei vika johdu niistä.

Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa tarkastaa, onko domain mennyt vanhaksi. Tarkasta domainin voimassaolo varsinkin silloin, jos itse omistat tai yrityksesi omistaa kyseisen domainin.

Voit tarkastaa .fi domainin tilan Viestintäviraston sivuilta. Jos domain on vanhentunut, lukee Tila-kohdassa ”Voimassaoloaika päättynyt”.

Miten vastaavan tilanteen voi välttää, jos domain on vanhentunut?

Jos kotisivujesi tai verkkokauppasi domain on vanhentunut, kannattaa domain uusia mahdollisimman nopeasti ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaasi. Jos et ole ihan varma, mistä domainisi on tilattu, voit tarkistaa sen domainin tai palvelintilan viimeisimmästä laskusta tai kysymällä asiaa kotisivujesi tekijältä. Googlesta hakemalla löytyy myös monia erilaisia ”WHOIS” -rekisterejä, joista asiaa voi tutkia.

Vastaavan tilanteen voit välttää asettamalla päälle domainin automaattisen uusinnan.

Kannattaa myös valita sellainen luotettava palveluntarjoaja, joka huolehtii domainin voimassaolosta puolestasi.

Luotettava kotimainen webhotelli

Jos etsit luotettavaa kumppania, ole meihin yhteydessä. Rakennamme verkkosivuja, mutta tarjoamme myös palvelintilaa.

Meiltä voit tilata myös WordPress-kotisivuillesi tai WooCommerce-verkkokaupallesi huolenpitopalvelun, jossa pidämme huolta sivustosi tietoturvasta. Lisäpalveluna on saatavilla monitorointipalvelu, joka ilmoittaa, jos sivustosi on alhaalla (esimerkiksi palvelin ei toimi tai domain on mennyt vanhaksi).

Monitorointipalvelun voit tilata erikseen myös muille kuin WordPress-sivustoille, mutta ylläpitopalvelua tarjoamme vain WordPress-järjestelmällä rakennetuille sivustoille.

Lue lisää: WordPress-sivuston siirto ilmaiseksi, kun tilaat webhotellin meiltä

Lue lisää: WordPress-huolenpitopalvelu

Yleisimmät syyt ”Sivustoon ei saada yhteyttä” -virheeseen

Tässä vielä kuvana yleisimmät syyt ”Sivustoon ei saada yhteyttä” -virheeseen:

Yleisimmät syyt "Sivustoon ei saada yhteyttä" virheeseen

Yhteenveto

Jos internet-yhteytesi toimii, etkä myöskään pääse toisella internet-selaimella sivustolle, niin ”Sivustoon ei saada yhteyttä” -virheilmoitus johtuu usein vanhentuneesta domainista.

Aseta domainin automaattinen uusinta päälle ja valitse luotettava palveluntarjoaja, joka pitää huolta, että domainisi varmasti myös uusitaan vuosittain tai tarpeellisin aikavälein.

Heräsikö kysyttävää?

Lähetä meille viestiä tai soita. Kysyminen ei vielä maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.