Https SSL-sertifikaatti

Mikä on SSL-sertifikaatti, ja miksi kotisivut tarvitsevat sellaisen?

Kotisivujen suojaus on ollut jo pidemmän aikaa puheenaihe. Varsinkin sen jälkeen, kun Google kertoi alkavansa suosia hakutuloksissa suojattuja sivustoja. Lisäksi EU:n tietosuoja-asetus tuli voimaan 24.5.2016 ja sitä on sovellettu 25.5.2018 alkaen.

Mikä sitten on suojattu sivusto, mitä se tarkoittaa ja miten saat suojattua sivustosi? Lue, niin tiedät.

Mikä on SSL-sertifikaatti?

SSL-kirjainyhdistelmä tulee sanoista Secure Sockets Layer.

Joskus SSL-sertifikaatista kuulee käytettävän termiä https-sertifikaatti, SSL-suojaus tai SSL-salaus.

SSL-sertifikaatin avulla saadaan salattua yhteys nettisivuilla kävijän ja palvelimen välillä. Kun muodostettu yhteys on salattu, ulkopuoliset eivät pääse vakoilemaan sivuille antamaasi tietoa, esimerkiksi luottokorttitietoja.

SSL-sertifikaatteja on erilaisia, mutta tärkeintä on, että otat jonkun SSL-suojauksen käyttöön sivustollesi tuomaan turvaa kävijöillesi. Jos sinua kiinnostaa, miten tehdä WordPress-sivuista turvallisemmat, lue artikkelimme.

HTTP vai HTTPS?

HTTP kirjainyhdistelmä tulee sanoista Hypertext Transfer Protocol. HTTPS puolestaan Hypertext Transfer Protocol Secure. HTTPS tarkoittaa siis suojattua yhteyttä.

Kun SSL-sertifikaatti on asennettu sivustolle oikein, näet osoiterivillä lukon merkin tai Google Chromea käyttäessä sen lisäksi tekstin ”Turvallinen”.

www.hakukonemestarit.fi sivu on turvallinen

Tässä puolestaan kuva suojaamattomasta sivusta:

Google Chromen ilmoitus ei-turvallisesta sivusta

Eri nettiselaimet kertovat suojaamattomasta sivustosta eri tavalla, mutta esimerkiksi Chromessa selainrivillä lukee ”Ei turvallinen” ja Safarissa ”Ei suojattu”.

Mitä luulet potentiaalisen asiakkaasi ajattelevan, kun kotisivuillasi tai puhumattakaan verkkokaupassa lukee, että sivusto ei ole turvallinen? Asiakas saattaa pelästyä ja lähteä pois, joten SSL-sertifikaatti kannattaa kotisivuille ja etenkin verkkokauppaan asentaa.

Jo pelkästään tuon ”Turvallinen” tekstin takia kannattaisi ottaa SSL-suojaus käyttöön, mutta muitakin syitä löytyy ja seuraavassa käydään niitä läpi.

Mitä hyötyä SSL-sertifikaatista on minulle?

Kuten jo aiemmin kävi ilmi, Google suosii HTTPS-sivustoja. Tämän ansiosta saisit kotisivuillesi enemmän kävijöitä SSL-sertifikaatin avulla.

Internetselaimet eivät näytä sivuanne ”Ei turvallinen” -statuksella, joten sivunne ovat luotettavammat asiakkaan näkökulmasta. Tämä saattaa parantaa verkkosivuston konversiota ja pienentää bounce ratea eli välitöntä poistumisprosenttia.

Kaikki liikenne sivustollasi on salattua eli asiakkaasi pystyvät maksamaan verkkosivustollasi ostoksia luottaen siihen, ettei heidän tietojaan kaapata.

Tarvitsenko SSL-sertifikaattia kotisivuilleni?

Onko kotisivullasi yhteydenottolomake, jossa keräät arkaluontoista tietoa kävijöiltä? Myytkö kotisivuillasi jotain? Pitääkö sivustollesi kirjautua käyttäjätunnuksella ja salasanalla?

Jos vastasit yhteenkään edellä olevaan kysymykseen kyllä, SSL-sertifikaatti on sivustoasi varten.

Meidän webhotelleissa on jo valmiina ilmainen SSL-sertifikaatti, joten suosittelemme niitä. Kun tilaat palvelintilan meiltä, saat WordPress-kotisivujen siirron vanhalta palvelimeltasi meidän palvelimellemme ilmaiseksi!

Miten paljon lisää kävijöitä saan sivustolleni SSL-sertifikaatin avulla?

Sitä on vaikea sanoa. Tämä riippuu monesta tekijästä kuten nykyisestä kävijämäärästäsi.

MOZ teki tutkimuksen, jonka mukaan Googlen ensimmäisen hakutulossivun tuloksista jo yli 30% on HTTPS-sivustoja, kun vain pari vuotta aiemmin lukema oli vain 7%.

Yhteenveto

SSL-sertifikaatti auttaa tekemään kotisivuistasi luotettavammat, ammattimaisemmat ja myyvemmät. Älä siis enää odota, vaan asenna SSL-sertifikaatti omille sivuillesi tai ota yhteyttä ammattilaiseen, joka tekee työn puolestasi.

Jos olet asentanut SSL-sertifikaatin ja silti HTTPS-sivuillesi näytetään varoitusta, osa sivun sisällöstä ei ole suojattua ja se täytyy muokata. Ota meihin yhteyttä, ja teemme kaikki tarvittavat toimenpiteet SSL-sertifikaattiin liittyen puolestasi.

Jos tilaat palvelintilan meiltä, saat WordPress-kotisivujen siirron ilmaiseksi!

TILAA UUTISKIRJEEMME

Saat ensimmäisten joukossa tiedot uusimmista artikkeleista, jotka ovat täynnä vinkkejä!

Voit perua uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.